Mnożenie, dzielenie
Ola: Czy to zadanie rozwiązałam poprawnie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
W biegu na 120m przez plotki pokonuje sie 10 płotków, które ustawione są tak, że odległość
pierwszego płotka od startu wynosi 13 m, a ostatniego od mety 17m. Ile wynosi odległość między
kolejnymi płotkami, jeśli rozmieszczone są w jednakowych odstępach?
9•x+(17+13)=120
9x=90
x=10m
Odp.: Odległość między kolejnymi plotkami wynosi 10m.
2 paź 14:56
Krzysiek:
2 paź 15:16
Ola: W taki sposób właśnie robiłam to zadanie. Czyli jest rozwiązane poprawnie?
2 paź 20:14
Krzysiek:
Tak
2 paź 20:16
Ola: Dziękuję ❤️
2 paź 20:20