Geometria przestrzenna
o rany julek:
W powyższym wzorze obrazującym zależność kąta dwuściennego
od krawędzi a−podstawy
i l−bocznej(w ostrosłupie prawidłowym trójkątnym) porachować k.Jakie warunki nakłada ten wzór?
2 paź 10:45
pudel i nero:

i=l, x
2+d
2=l
2
a
2=(l−x)
2 + d
2
_____________________
| | a2*(4l2−a2) | |
d2= |
| ∧ a2=d2+d2−2d2*cosγ |
| | 4l2 | |
______________________________
| | 2l2−a2 | |
cosγ= |
| , k=4 |
| | 4l2−a2 | |
2 paź 11:24
Krzysiek:
A z jakiego to zbioru zadań to zadanko jest?
2 paź 11:26
Kuba G:
cos60o=... i się nie zgadza
2 paź 11:27
pipel:
| | 2l2−a2 | |
cosγ= |
| ⇔4l2(cosγ−0.5)=a2(cosγ−1) |
| | 4l2−a2 | |
cosγ−0.5>0⇒γ<60
o
2 paź 11:36
Obywatel:
Odpowiadając Krzyśkowi
Pewnie z Telewizyjnego Technikum Rolniczego jest
2 paź 11:42
MK: Z takiego w którym ma rozwiązanie aby je przepisac bezbłędnie pod zmienionym nickiem
2 paź 13:44
Kuba G:
Te pipel:
4l2(cosγ−0.5)=a2(cosγ−1)⇒cosγ<0.5 ∧ γ>60o
3 paź 07:57