1 | 1 | 1 | 1 | n | |||||
+ | + | +.......+ | = | ||||||
1*2 | 2*3 | 3*4 | n*(n+1) | n+1 |
1 | 1 | n | ||||
log2 x+(log4 x+ | log8 x+....+ | *log2n+1 x)=2n− | ||||
2 | n | n+1 |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
1*2 | 1 | 2 |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
2*3 | 2 | 3 |
1 | ||
a w równaniu po skorzystaniu ze wzoru logar (b)= | loga(b) nawias będzie wyglądał tak: | |
r |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
log2(x) + | log2(x) + | log2(x) + ... + | log2(x) | ||||
2 | 2*3 | 3*4 | n(n+1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |