3 | ||
1)Po 4 dniach pracy wspólnej pozostało do wykonania jeszcze | całej pracy | |
4 |
4 | |
*36 to x=48 dni | |
3 |
1 | ||
2)Pracując wspólnie w ciągu jednego dnia wykonują | część pracy całkowitej | |
16 |
1 | ||
Pierwszy robotnik wykonywał w ciągu jednego dnia | pracy całkowitej | |
48 |
1 | 1 | 3 | 1 | 2 | 1 | |||||||
to wtedy drugi z robotników wykonał | − | = | − | = | = | |||||||
16 | 48 | 48 | 48 | 48 | 24 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |