1 | ||
Jeśli z pierwszego worka przesypiemy do drugiego worka | to w obu workach będa równe | |
8 |
1 | 1 | 1 | ||||
x− | x=140−x + | x (bo jesli z 1 worka weżniemy | to w drugim worku przybędzie | |||
8 | 8 | 8 |
1 | ||
8 |
14 | |
x=140 | |
8 |
x+y | ||
x+y = 140 −−−> | = 70 −−−> średnia waga to 70kg (dla takiej wagi będzie równowaga | |
2 |
7 | |
x = 70kg −−> x = 80kg −−−> y = 70kg − 10kg = 60kg | |
8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |