matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ ZADANIE
Wiola:
Punkty A,B należą do jednego ramienia kąta o wierzchołku O,a punkty C,D należą do jego drugiego ramienia i wiadomo ,że AC\\DB.Wyznacz |AB|,jeśli wiadomo ,że |AO|=4, |AC|=5, |BD|=12.
8 mar 11:23