proszę o rozwiązanie
anna: pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prawidłowego trójkątnego o wszystkich
krawędziach równej długości jest równe 2√3 + 12
wynika stąd że jedna ściana boczna graniastosłupa ma pole równe
a) 5 − √3
b) 2√3 +123
c) 8 + 16√3
d) 4
18 wrz 19:12
k:
d)
18 wrz 19:15
wredulus_pospolitus:
| | a2√3 | | 1 | | a2 | |
Pc = 2*PΔ + 3P▭ = 2 |
| + 3a2 = |
| a2(2√3 + 12) −−−> |
| = 1 −−−> |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
−−−> a
2 = 4 = P
▭
18 wrz 19:17
18 wrz 19:19
anna: dziękuję bardzo
18 wrz 19:36