3 | ||
dawał ostatecznie zawsze obraz pozorny o wysokości | przedmiotu.Czy to jest możliwe? | |
2 |
y | f | |||
(a−f)(y−f)=f2, | = | |||
a | a−f |
3 | 3 | af | 3 | 9 | ||||||
[ | f−( | f+f− | )](|y1|+ | )= | f2 | |||||
2 | 2 | a−f | 2 | 4 |
3 | 3 | 3f | ||||
⇔( | f−x)(|y1|+ | f=( | )2 | |||
2 | 2 | 2 |
|y1| | 3(a−f) | y | f | ||||
= | , | = | |||||
x | 2f | a | a−f |
3 | ||
p= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |