matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Zbiory
KlasaV-VIII:
Dla jakich zbiorów A ,B prawdziwe jest (A\B)U(A∩B)=B ? Więc żeby ten warunek zachodził musi być A=B
17 wrz 21:35
KlasaV-VIII:
b) (AUB)\ (A\B)=B ? Tutaj wychodzi że dla dowolnych A i B
17 wrz 21:41
wredulus_pospolitus:
(a) dokładnie (b) dokładnie
17 wrz 22:11
KlasaV-VIII:
dziękuje
17 wrz 22:12