Liczba wielocyfrowa
Mateusz: Jak rozumieć pojęcie: Liczba wielocyfrowa?
Nigdzie nie ma informacji na ten temat a w zadaniu, które rozwiązuję pytają o podanie
wszystkich liczb wielocyfrowych.
Nie wiem czy zaliczać do tego zbioru liczby 1, 2 , 3 cyfrowe.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
17 wrz 12:20
. :
Wiele = więcej niż jeden

11 należy do zbioru liczb wielocyfrowycj
132464728572626284 także należy do zbioru liczb wielocyfrowych
7 nie należy do zbioru liczb wielocyfrowych
17 wrz 13:03
: wiele=więcej niż kilka=2,3
17 wrz 20:03