Zbiory liczb
Klasa 6 :
W poniżej podanych równościach w miejsce kropek wstaw symbol jednego ze zbioru liczb lub
symbol zbioru pustego tak aby otrzymac zdanie prawdziwe
a) CUN=........
b) WU......=R
c) RnC=.......
d) C−W=.....
e) W − ,,,,,,,=∅
a) CUN=C
b) W U IW=R
c) R∩ C= C
d) C−W=∅
e) W−W=∅ oraz W−R=∅
12 wrz 11:00
Saizou :
Co u Ciebie oznacza C, IW?
Norma ISO 31−11:1992 podaje listę symboli i oznaczeń w matematyce.
12 wrz 11:57
Klasa 6 :
Saizou .jest to stary zbiór zadań i do takich zapisów jestem przyzwyczajony
C−zbiór liczb całkowitych
IW− zbior liczb niewymiernych
Czy przy tych zapisach jest dobrze ?
12 wrz 12:08