matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc to moja praca kontrolna a ja nie umię tego zrobić:)
Kasiulka:
Wyznacz wartość funkcji f(x)=−x
2
−4x+1 dla x=3
√
2
−2
8 mar 11:15
Julek:
−(3
√
2
− 2)
2
− 4(3
√
2
−2) + 1 = −18 + 12
√
2
− 4 − 12
√
2
+ 9 = −13
8 mar 11:17