rownanie 2 niewiadome
wojtek: znaleźć wszystkie pary {x,y} równania (4x+y−2x+y)(y−x)−(8y−8x)(x+y)=0
4 wrz 18:46
wojtek: odpowiedz to x=y v x=−y ale nie wiem jak do tego dojsc
4 wrz 18:49
. :
To (y−x) i (x+y) jest w potędze czy nie?
4 wrz 20:47
4 wrz 20:48
wmboczek: to jest dowód a nie równanie
x/y=(a+b)/(a−b)
przypuśćmy, że x!=y ...
4 wrz 21:18
wredulus_pospolitus:
hmmm ... zadania nie wydają się trudne (pomijam zad 1 − nawet nie chce mi się teraz myśleć nad
geometrią).
4 wrz 21:36
:::::
''wojtek: odpowiedz to x=y v x=−y ale nie wiem jak do tego dojsc''
Jeśli nie wiesz, to nie wysyłasz tego zadnia.
Publikowanie zadań z trwających konkursów jest oszustwem.
6 wrz 12:28
wojtek: nie biore udziału w konkursie, nie oszukuje
6 wrz 16:14
wojtek: ale juz sam doszedlem do rozwiazania

juz w interesie bioracych udział jest sprawiedliwosc, siłą rzeczy każdy uczestnik moglby z
latwoscia miec zadania rozwiazane przez kogos innego
6 wrz 16:17
ABC: na drugim etapie w warunkach kontrolowanych dostaniesz reality test jak mówią amerykanie i
odpadniesz , nawet jak oszukasz na pierwszym
6 wrz 16:24
wojtek: 1 etap to rozgrzewka dla bioracych udział
6 wrz 16:49