matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Styczne do okręgów
BigCow:
Dane są dwa okręgi o(O1, r), o(O2, R), gdzie |O1O2| = d (d > 0). Obliczyć długość wspólnej stycznej zewnętrznej x oraz wspólnej stycznej wewnętrznej y. Jedna styczna wychodzi nie wiem która: d = |O1O2| L1 =
√
d
2
+ (R−r)
2
27 sie 15:11
. :
Tragedia
27 sie 16:22
an:
Trzeba zrobić odpowiedni rysunek
27 sie 20:23
Xsianggong:
https://zapodaj.net/plik-bFiEDesr6N
https://zapodaj.net/plik-IvsSFr42Ug
https://zapodaj.net/plik-Tr1IsfaKcm
28 sie 14:43
Hua Liulu:
Teraz już kolego nie powinieneś mieć żadnych problemów z polczeniem tych długości
28 sie 17:41