Różnica przedziałow
Susu:
Zadanie nr 85
Podaj przykład takich dwóch przedziałów aby ich różnicą był zbiór
a) (0,2)U(4,5)
b) [0,1] U{2}
c) {1,2}
21 sie 21:58
Susu:

Musimy mieć tak
x∊A\B⇔x∊A i x∉B yślę ze ten niebieski przedział domkniety byłby zbiorem B =[2,4]
więc A=(0,5)
21 sie 22:14
Susu:

W b) musimy miec tak
Według mnie
A=[0,2]
B=(1,2)
Wtedy [0,2]\(1,2)=[0,1]U {2}
21 sie 22:47
Susu:
A jak zrobić w c) ?
21 sie 22:48
Susu:
21 sie 23:53
Susu:

Myślę ze juz wiem jak w c będzie
A=[1,2]
B=(1,2)
A\B={1,2}
22 sie 00:50
Mila:

dobrze
23 sie 23:30
Susu:
dziękuje
23 sie 23:39