Cd przedziały
Susu:

1)Sprawdż na osi że suma dwóch przedziałów mający punkt wspólny jest przedziałem
2) Czy suma przedziałów rozłącznych może być przedziałem
Co do nr 2 to suma przedziałow rozłącznych nie może byc przedziałem
Co do nr 1 to myślę że chodzi tutaj o taką sytuację jak na rysunku gdzie x=2 jest punktem
wspólnym
to znaczy jesli mam przedział (−
∞,2] i drugi przedział [2,4]
x∊AuB⇔x∊A lub x∊B
(−
∞,2] U [2,4]=(−
∞,4]
tak to rozumiem
21 sie 15:39
Saizou :
1. weźmy przedziały A = [0; 1] oraz B = [1; 2], ich suma A∪B = [0; 2]
2 1. weźmy przedziały A = [0; 1) oraz B = [1; 2],
są on rozłączne, bo A∩B=∅, ale ich suma A∪B = [0; 2]
21 sie 16:00
Susu:
A jednak sie mylilem co do nr 2
dzięki
21 sie 16:29