Kąt prosty
Fairy and Devil:

Udowodnij że jeżeli jeden z kątów utworzonych przez dwie przecinające się proste jest prosty to
pozostałe trzy też są proste
∡AOB=90
o
∡AOB+α=180
o to α=90
o −kąt prosty
α+β=180
o to β=180
o−α=90
o−kąt prosty
β+γ=180
o to γ=180
o−β=90
o−kąt prosty
20 sie 10:44
chichi:
bez dwóch ostatnich rachunków, przecież wiemy o równości kątów wierzchołkowych
20 sie 12:28
k:

oczywista−oczywistość
20 sie 12:35
Fairy and Devil:
OK
20 sie 12:36
Fairy and Devil:
Najgorsze do udowodnienia są właśnie oczywiste −oczywistości
20 sie 12:38