Przyrządy optyczne
o rany julek:
Teleskop do obserwowania przedmiotów (obiektów astronomicznych) z nieskończoności
ma odległość obiektywu od okularu l i powiększa n razy.Porachować ogniskowe fob i fok
16 sie 11:26
Andriej Zet:
(d−f
ob)(y−f
ob)=f
ob2
d=
∞
_______________________
f
ok−(l−y)=f
ok−x
l=f
ob+f
ok
_______________________
_______________
__________________
_________________________________
| | l | | ln | |
fok= |
| fob= |
| (Odp) |
| | n+1 | | n+1 | |
16 sie 11:48
sd: Przy przepisywaniu rozwiązan polecam inne nicki bo te już się znudziły
17 sie 07:49
Blond Oliwka:
Kochają mnie na tym forum.Czy ta miłość może trwać wiecznie? Wbrew wszystkiemu co
się zdarzy?
17 sie 09:02
Susu:
Taka miłość to tylko w zakończeniach seriali (zwłaszcza azjatyckich)
Niestety życie różni się od seriali i można się czasami pomylić .
17 sie 09:59
: najlepsza jest miłość własna ta jest wieczna
17 sie 18:08