1 | 1 | 2 | 1 | 2 | 3 | |||||||
E=2* | +3*(1− | ) | +4*(1− | )(1− | ) | + | ||||||
10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 |
1 | 2 | 3 | 4 | |||||
+5*(1− | )(1− | )(1− | ) | +.... | ||||
10 | 10 | 10 | 10 |
1 | 2 | 7 | 8 | |||||
+9*(1− | )(1− | )...(1− | ) | + | ||||
10 | 10 | 10 | 10 |
1 | 2 | 7 | 8 | |||||
+10*(1− | )(1− | )...(1− | )(1− | )*1 | ||||
10 | 10 | 10 | 10 |
10*1 | 10*9*1 | 10*9*8*1 | ||||
EX = 2* | + 3* | + 4* | + | |||
102 | 103 | 104 |
10*9*8*7*1 |
| 10! | ||||||||||
+ 5* | + ... + n* | + ... + 10* | = | |||||||||
105 | 10n | 1010 |
| ||||||||
więc postać ogólnego czynnika będzie n* | ||||||||
10n |
10*9*1 | ||
Jeśli tak, to obaj błądzimy, bo już drugi składnik Twojej sumy ( 3* | ) jest | |
103 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |