3 | ||
{logx2+logy2=− | ||
2 |
1 | 1 | 3 | |||
+ | =− | Wzór na zmiane podstaw logarytmu | |||
log2x | log2y | 2 |
log2y+log2x | 3 | ||
=− | |||
log2x*log2y | 2 |
−3 | 3 | ||
=− | |||
log2x*log2y | 2 |
−3−1 | ||
t1= | =−2 | |
2 |
−3+1 | ||
t2= | = −1 | |
2 |
1 | ||
log2y=−2 y=2−2= | ||
4 |
1 | ||
log2y=−1 y= | ||
2 |
1 | ||
log2x=−3−(−2)=−1 x= | ||
2 |
1 | ||
log2x=−3−(−1)=−2 x= | ||
4 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
Rozwiązaniem tego ukladu sa pary liczb ( | , | ) oraz ( | , | ) | ||||
2 | 4 | 4 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |