1 | ||
!) podać dziedzinę ,pochodną i wykres funkcji y=cosx(1+tgx*tg | x) | |
2 |
π | ||
Df=ℛ−(kπ, | +kπ) | |
2 |
1 | 1−cosx | |||
tg | x= | |||
2 | sinx |
sinx | 1−cosx | |||
y=cosx(1+ | * | ) | ||
cosx | sinx |
sinx−sinxcosx | ||
y=cosx(1+ | ) | |
sinxcosx |
sinxcosx | sinx−sinxcosx | |||
y=cosx( | + | ) | ||
sinxcosx | sinxcosx |
cosx | ||
y= | =1 | |
cosx |
sinx | 2sin(x/2)cos(x/2) | ||
= | = tg(x/2) | ||
1 − cosx | 2cos2(x/2) |
1−cosx | sinx | 1−cosx | ||||
tg0,5x= | = | =±√ | ||||
sinx | 1+cosx | 1+cosx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |