1 | ||
S= | i |q|=|sin2x|<1 | |
1−q |
1 | ||
tgx+tg2x=2sin2x* | ||
1−sin2x |
2*2sinxcosx | ||
tgx+tg2x= | ||
cos2x |
4sinx | ||
tgx+tg2x= | ||
cosx |
2tgx | |
−3tgx=0 | |
1−tg2x |
1 | ||
Z tego mi wyjdzie że tgx=0 lub tg2x= | to do rozwiazania | |
3 |
1 | ||
tg2x= | ||
3 |
1 | ||
tgx= | ||
√3 |
π | π | |||
tgx=tg | x= | +kπ | ||
6 | 6 |
1 | ||
tgx=− | ||
√3 |
π | ||
tgx=tg− | ||
6 |
π | ||
x=− | +kπ i k∊C | |
6 |
1 | ||
sinx = 0 ∨ sinx = ± | więc się pokrywają rozwiązania z Twoimi | |
2 |
sin2x | ||
tg2x= | ||
cos2x |
3sinx | ||
3tgx= | ||
cosx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |