jak obliczyc log 25 5?
kk: log 25 5
8 mar 10:31
Bartek:
log25 5= c
25c=5
(52)c=5
52c=5
2c=1 | dzielimy przez 2
c= 1/2
24 wrz 20:47
look: Jak obliczyć:
log(5) 100
12 lis 18:11
aaa: log a 25=2
28 kwi 11:20
Dominik: jesli to jest loga25 = 2 to a = 5
28 kwi 11:21
Olaf: Log6 1/48
25 lis 16:53
6latek:
log
648
−1=−1(log
648}= −(log
6(6*8))= −log
66+log
68=−( 1+log
68)
| | log8 | | log23 | | 3log2 | |
log68= |
| = |
| = |
| |
| | log6 | | log(2*3) | | log2+log3 | |
Odczytaj sobie z tablic log2 i log 3 i policz
25 lis 17:23
6latek:
ma byc =..............= −(log66+log68)= −(1+log68)
Pewnie sie domyślisz ale w razie gdyby nie to poprawię
25 lis 17:33
j: log(25)5*log(36)6:log(4)64*log(2)64
3 gru 17:40
Jolanta: log
255=x
25
x=5
(5
2)
x=5
1
2x=1
| | 1 | |
x= |
| . Czy to jest jasne ? |
| | 2 | |
3 gru 17:48
6latek:
log464= log443= 3*log44=3
log264= log226= 6*log22=6
3 gru 18:09
porntugalisa: vbghvyc→αδπ
18 paź 15:00