matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wyznacz punkty wspólne
Paweł:
Wyznacz punkty wspólne wykresu wielomianu w i prostej y=4x+2, gdzie w(x)=
1
3
x
3
+x+2
31 lip 14:50
:
rozwiąż r−nie
y=w(x)
31 lip 15:24
:
albo wklep tutaj:
https://www.geogebra.org/geometry?lang=pl
ale tego tez pewnie nie spotrafisz
31 lip 15:25
Mila:
1
x
3
+x+2=4x+2⇔
3
1
x
3
−3x=0
3
1
x*(
x
2
−3)=0
3
1
x=0 lub
x
2
−3=0 /*3
3
x=0 lub x
2
−9=0 dokończ
31 lip 18:54