Optyka,przyrządy optyczne
o rany julek:
W wiązkę promieni zbieżnych wstawiamy soczewkę zbierającą o ogniskowej f.Wiązka ta
posiada punkt skupienia w odległości x za tą soczewką.W jakiej odległości y powstanie obraz
tej wiązki jeśli wiadomo że f ix=75 i 60 cm(lub−czy 60 i 75 cm)
20 lip 13:11
Pudel , pipel i hanecka:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
(x+f)(f−y)=f2 ⇔ |
| = |
| + |
| = |
| + |
| |
| | y | | f | | x | | x | | f | |
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1*4 | | 1*5 | |
| + |
| = |
| = |
| + |
| = |
| + |
| |
| 75 | | 60 | | y | | 5*4*3 | | 5*5*3 | | 5*3*5*4 | | 5*4*3*5 | |
20 lip 13:30
sd: Brawo ale źle przepisałeś rozwiązanie zadania siadaj pała
28 lip 10:48
Obywatel:
Pała ,czyli sd,czyli psychiatryczna prostytutka z telewizji.Jest pewne zadanie.które być
może potrafisz rozwiązać.Oto ono:
Pies początkowo miał 4 łapy.Jedną mu usuneli.Ile łap ma teraz?
9 sie 08:12