matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin cos tg ctg
anna:
oblicz sinα tg α ctg α jeśli cos α =
3
5
8 mar 10:10
Julek:
α = x
3
cosx =
5
1 = sin
2
x + cos
2
x
9
1 =
+ sin
2
x
25
16
sin
2
x =
25
4
4
sinx =
⋁ sinx = −
5
5
cosx
ctgx =
sinx
sinx
1
tgx =
=
cosx
ctgx
8 mar 10:14