wlasnosc prawdopodobienstwa
irka: P(A) jest równe 0,5 i P(B) jest równe 0.5.
a) czy zdarzenie AuB jest z.pewnym?
b) zdarzenie AB jest zdarzeniem niemożliwym?
c)A/B, B/A posiadają jednakowe prawodpodobieństwa
Proszę o wyjaśnienie
24 cze 10:12
getin:
Za mało danych
24 cze 10:26
wredulus_pospolitus:
(a) niekoniecznie
(b) co to jest AB

(c) tak −−− ponieważ P(A\B) = P(A) − P(AnB) = 0.5 − P(AnB) = P(B) − P(AnB) = P(B\A)
24 cze 11:13
irka: AB, A razy B
24 cze 13:19
wredulus_pospolitus:
jak to A razy B
24 cze 13:36
wredulus_pospolitus:
zapisz DOKŁADNIE jaki symbol tam jest:
∩ , ∪ , \ , | , X , czy też inny
24 cze 13:37
Irka: A x B
24 cze 14:14