matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Różniczka HELP!!!
student1:
y'=
2xy
x
2
−y
2
20 cze 22:50
student1:
y'=2xy/x
2
y
2
20 cze 22:50
Mariusz:
Jak ma wyglądać to równanie
2xy
y' =
x
2
−y
2
czy
2xy
y' =
x
2
y
2
Jak to pierwsze to jest to równanie jednorodne i można je podstawieniem sprowadzić do równania o rozdzielonych zmiennych Jak to drugie to równanie już jest o rozdzielonych zmiennych
21 cze 10:03
student1:
Dzięki.
21 cze 13:39