2 | ||
∑n=2∞anz−n = | (∑n=2∞an−1z−(n−1))+ | |
z |
8 | |
(∑n=2∞an−2z−(n−2))+5(∑n=0∞3nz−n − 1 − 3z−1) | |
z2 |
2 | 8 | |||
∑n=2∞anz−n = | (∑n=1∞anz−n)+ | (∑n=0∞anz−n) | ||
z | z2 |
3 | ||
+5∑n=0∞( | )n+9(∑n=0∞nz−n) − 5 − 24z−1 | |
z |
1 | |||||||||||
∑n=0∞z−n = | |||||||||||
|
z | ||
∑n=0∞z−n = | ||
z−1 |
d | d | z | |||
(∑n=0∞z−n) = | ( | ) | |||
dz | dz | z−1 |
1*(z−1)−z*1 | ||
∑n=0∞−nz−n−1 = | ||
(z−1)2 |
−1 | ||
−(∑n=0∞nz−n−1) = | ||
(z−1)2 |
1 | ||
∑n=0∞nz−n−1 = | ||
(z−1)2 |
z | ||
∑n=0∞nz−n = | ||
(z−1)2 |
2 | 8 | |||
∑n=2∞anz−n = | (∑n=1∞anz−n)+ | (∑n=0∞anz−n) | ||
z | z2 |
3 | ||
+5∑n=0∞( | )n+9(∑n=0∞nz−n) − 5 − 24z−1 | |
z |
2 | 8 | |||
∑n=2∞anz−n = | (∑n=1∞anz−n)+ | (∑n=0∞anz−n) | ||
z | z2 |
1 | z | ||||||||||||
+5( | )+9 | − 5 − 6z−1 | |||||||||||
| (z−1)2 |
2 | 8 | |||
∑n=2∞anz−n = | (∑n=1∞anz−n)+ | (∑n=0∞anz−n) | ||
z | z2 |
z | z | |||
+5( | )+9 | − 5 − 24z−1 | ||
z−3 | (z−1)2 |
5z3 | 9z3 | |||
+ | + | −5z2 − 24z | ||
z−3 | (z−1)2 |
5z3 | 9z3 | |||
+ | + | −5z2 − 24z | ||
z−3 | (z−1)2 |
5z3 | 9z3 | |||
(∑n=0∞anz−n)(z2−2z−8) = 10z2 − 60z − 20z−5z2−24z + | + | |||
z−3 | (z−1)2 |
5z2−104z | z3 | 5 | 9 | |||||
A(z) = | + | ( | + | ) | ||||
z2−2z−8 | z2−2z−8 | z−3 | (z−1)2 |
5z2−104z | z3 | 5z2−10z+5+9z−27 | ||||
A(z) = | + | ( | ) | |||
z2−2z−8 | z2−2z−8 | (z−1)2(z−3) |
5z2−104z | z3(5z2−z−22) | |||
A(z) = | + | |||
(z − 4)(z + 2) | (z−4)(z+2)(z−1)2(z−3) |
A | B | (A+B)z+(2A−4B) | |||
+ | = | ||||
z−4 | z + 2 | (z − 4)(z + 2) |
z | z | z3(5z2−z−22) | ||||
A(z) = −14 | + 19 | + | ||||
z−4 | z+2 | (z−4)(z+2)(z−1)2(z−3) |
z3(5(z−1)2+9(z−3)) | |
(z−4)(z+2)(z−1)2(z−3) |
z3 | z3 | |||
5 | +9 | |||
(z−4)(z+2)(z−3) | (z−4)(z+2)(z−1)2 |
z | z | |||
9Z−1( | * | ) = ∑k=0n(k*(−2)n−k) | ||
(z+2) | (z−1)2 |
z | z | |||
9Z−1( | * | ) = 3n+2−2(−2)n | ||
(z+2) | (z−1)2 |
z | z | z | |||
9Z−1( | * | ) = ∑k=0n((3k+2−2(−2)k)*4n−k) | |||
(z−4) | (z+2) | (z−1)2 |
2 | 8 | |||
=−n−2− | (−2)n+ | *4n | ||
3 | 3 |
z3 | 2 | 40 | ||||
5Z−1( | ) = | *(−2)n−9*3n+ | *4n | |||
(z−4)(z+2)(z−3) | 3 | 3 |
2 | 8 | 2 | 40 | |||||
an = −14*4n + 19*(−2)n−n−2− | (−2)n+ | *4n+ | *(−2)n−9*3n+ | *4n | ||||
3 | 3 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |