Funkcja wymierna
Milena: Naszkicuj wykres i podaj własności funkcji
Nie wiem co zrobić
29 maj 18:18
wredulus_pospolitus:
To co podaje treść zadania −−−− narysować i podać własności funkcji.
29 maj 18:37
ABC:
| | −2 | |
masz już postać kanoniczną , przesuń wykres funkcji g(x)= |
| o 2 jednostki w lewo i 1 w |
| | x | |
górę ,
odpowiednio przesuną się też asymptoty
29 maj 18:44
Mila:
u
→=[−2,1]
| | −2 | |
g(x)→T[−2,1]⇒f(x)= |
| +1 |
| | x+2 | |
30 maj 17:20
chichi:
bez bazgrolenia dużo w jednym układzie, narysuj asymptoty wykresu funkcji f i potraktuj je jako
| | 2 | |
nowe osie układu współrzędnych i tam narysuj wykres funkcji g(x) = − |
| |
| | x | |
30 maj 17:56