całki
student : oblicz całkę po obszarze ograniczonym podanymi powierzchniami
∫∫∫xyz dxdydz, gdzie z=√x2+y2) z=√1−x2−y2)
wiem,ze to ,,1'' z to bedzie stożek, a drugie hiperbolida dwupowłokowa
mam problem z ustaleniem co ogranicza te obszary(jakie dać przedziały)
19 maj 20:13
jc: drugie to półsfera o promieniu 1
19 maj 20:17
student : nadal nie wiem co dalej
19 maj 20:21
student : czemu o promieniu 1
19 maj 20:23
123: x2 + y2 + z2 = 1 = r2, r = 1
19 maj 20:59
123: pół sfera ze względu na dziedzinę pod pierwiastkiem
19 maj 20:59