Podaj rozwiązanie
Maria: Błagam o pomoc, nic a nic nie rozumiem tego
rozwiązać podane równanie w zbiorze liczb całkowitych 27x+40y+9z=41
13 maj 08:17
123: Tzw równanie diofantyczne
13 maj 09:16
ABC:
w której klasie jesteś podstawówka czy średnia?
13 maj 09:47
Maria: czyli najpierw obliczam NWD (27,40,9)= 1
później muszę wyznaczyć x i postawiać do wzoru?
13 maj 09:49
Maria: wyliczyłam że y=8+9k, jak to dalej ogarnąc?
13 maj 10:09
ABC: coś mi wyglądasz na trolla , nie chcesz powiedzieć gdzie się uczysz a znasz warunek istnienia
rozwiązania i wiesz że parametr trzeba wprowadzić
13 maj 10:42
123: Zgadzam się w zupełności z ABC ww
13 maj 11:08