1 | ||
−1 ≤ sin(x) < − | dla x ∊ (0, 2π) | |
2 |
3 | 1 | |||
(t− | )*(t+ | )>0 i −1≤t≤1 | ||
2 | 2 |
1 | 3 | |||
[t<− | lub t> | ) ] i −1≤t≤1⇔ | ||
2 | 2 |
−1 | ||
t∊<−1, | ) | |
2 |
1 | ||
−1≤sinx<− | i x∊(0,2π) | |
2 |
1 | ||
sin(x)=− | ||
2 |
π | π | |||
x=π+ | lub x=2π− | |||
6 | 6 |
7π | 11π | |||
x1= | lub x2= | |||
6 | 6 |
7π | 11π | |||
x∊( | , | ) | ||
6 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |