matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
półkola
fiks:
Dane są trzy półkola o średnicach AB, AN oraz NB (rys). Wiedząc że MN=6 , NQ=2 oblicz długość QB.
https://i.ibb.co/r6HzJqH/fig012.jpg
6 maj 11:47
xyz:
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?p=357067&hilit=dane+s%C4%85+trzy+p%C3%B3%C5%82kola#p357067
29 gru 16:28