obliczyć pochodne funkcji
karol: Witam,
potrzebuję wyznaczyć pochodne funkcji
a) f(x)= earc tg(x 2) (tutaj wiadomo, że arc tg(x)= 1/ 1+x2 a jak sytuacja wygląda w
przypadku arc tg (x2)?
b) f(x)= arc sin (tg(x2))
mam także pytanie
pochodna f(x)= sin [ 1+ arc tg(3x)/ 1+ arc tg(3x)] + 6 wynosi po skróceniu 0?
4 maj 21:14
wredulus_pospolitus:
g(x) = e
f(x)
g'(x) = e
f(x) * f'(x)
4 maj 21:16
wredulus_pospolitus:
g(x) = ef(x)
g'(x) = ef(x) * f'(x)
4 maj 21:17
wredulus_pospolitus:
(b) co za bzdura Ci wyszła
4 maj 21:17
wredulus_pospolitus:
b)
f'(x) = cos(arcsin(x2)) * (arcsin(x2))' = ...
4 maj 21:18