matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wzory
Justyna:
Nie wiem jak to potraktować (
√
12
+1−
√
75
)
2
Czy to wzór skróconego mnożenia?
4 maj 09:11
kerajs:
√
12
+1−
√
75
=2
√
3
+1−5
√
3
=1−3
√
3
(
√
12
+1−
√
75
)
2
=(1−3
√
3
)
2
=...
4 maj 09:23