Zadanie
ania: pomocy!
| | 1 | | 1 | |
Liczby a,b,c tworza po kolej ciag arytmetyczny. jesli a= |
| b= |
| to wartosc c jest |
| | 2 | | 3 | |
rowna?
7 mar 22:12
Jack: Policz różnicę b−a, potem rozwiąż równanie c−b=(policzonej przed chwilą różnicy). szukaną jest
c.
7 mar 22:14
ania: | | 1 | |
z odejmowania a−b bo tak wyszla by ujemna liczba wyszlo mi |
| a jak teraz obilczyc c? jak |
| | 6 | |
nie mam podane to jak mam to zrobic ? c−b= jak nie mam c podanej
7 mar 22:23
Jack: 1. odejmujemy NASTĘPNY − POPRZEDNI, czyli b−a. Nie przejmuj się ze wychodzi liczba ujemna. To
znaczy że ciąg maleje. Niech mu będzie...
2. Znasz b przecież

Możesz policzyć c.
7 mar 22:25
ania: dziekuje
7 mar 22:45