1 | √3 | √3 | |||
cos5x− | sin5x= | ||||
2 | 2 | 2 |
π | √3 | |||
cos(5x+ | )= | |||
3 | 2 |
π | ||
α=5x+ | ||
3 |
√3 | ||
cosα= | ⇔ | |
2 |
π | ||
α=± | +2kπ | |
6 |
π | π | π | π | |||||
5x+ | = | +2kπ lub 5x+ | =− | +2kπ | ||||
3 | 6 | 3 | 6 |
π | π | π | π | |||||
5x= | − | lub 5x=− | − | po obliczeniu sprawdzasz czy x∊<0;π/2> | ||||
6 | 3 | 6 | 3 |
π | π | π | π | |||||
5x= | − | +2π lub 5x=− | − | +2π obliczasz x i sprawdzasz czy x∊<0;π/2> | ||||
6 | 3 | 6 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |