matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
trójkat
Kupczyk:
Na dwusiecznej AL trójkąta ABC wybrano punkt K taki, że kąt BKL=kąt KBL=30
o
. Proste AB i CK przecinają się w punkcie M, proste AC i BK przecinają się w punkcie N. Wyznacz miarę kąta AMN.
30 kwi 22:13
xyz:
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?p=356931&hilit=na+dwusiecznej+AL+tr%C3%B3jk%C4%85ta#p356931
29 gru 16:24