matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczenie
malwa;):
oblicz bardzo będę wdzięczna za rozwiązanie tego przykładu
9
−1
*27
−2
*
√
9
4
1
9
2
7 mar 21:52
Szymon:
1
9
−
1
=
− skracamy to z kwadratem w mianowniku
9
1
27
−
2
=(
)
2
27
√
9
4
=81 czyli
1
1
*(
)
2
*81
9
27
1
*81
729
1
9
=
=
=1
1
(
)
2
9
1
9
1
9
7 mar 22:06
malwa;):
dzięki wielkie!
7 mar 22:19