22 + 45 + 32 + 48 + 35 + 28 + 21 + 29 + 33 + 26 + 24 + 30 + 41 + 44 | ||
xs = | = 458 | |
14 |
δ = | ||
22 + 45 + 32 + 48 + 35 + 28 + 21 + 29 + 33 + 26 + 24 + 30 + 41 + 44 | ||
xs = | = 458 | |
14 |
(22 − 4582) + (45 − 4582) + (32 − 4582) (48 − 4582) (35 − 4582) | ||
δ2 = | ||
14 |
(28 − 4582) + (21 − 4582) + (29 − 4582) (33 − 4582) + | |
(26 − 4582) + (24 − 4582) + (30 − 4582) + (41 − 4582) + (44 − 4582) | |
4362 + 4132 + 4262 × 4102 + 4232 + 4302 + 4372 + 4292 + 4252 + | ||
= | ||
14 |
4322 + 4342 + 4282 + 4172 + 4142 | ||
= | ||
190096 + 170569 + 181476 + 168100 + 178929 + 184900 + 190969 | |
14 |
+ 184041 + 180625 + 186624 + 188356 + 183184 + 173889 + 171396 | |
2533154 | ||
= | ≈ 180939,6 | |
14 |
1110 | ||
s(x) = √ | = 8,6 lat | |
15 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |