matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
zadanie
mm:
A takie zadanie jak zrobić? Średnia liczb: x, x+1, x+2 wynosi 5. Oblicz x.
25 kwi 22:12
mm:
LUDZIE LUDZIE
!
25 kwi 22:26
a7:
x+x+1+x+2
=5
3
dalej sama
25 kwi 22:29
getin:
5*3 = 15 15 − 1 − 2 = 12 12:3 = 4 (na trzy, bo są trzy iksy) x = 4
26 kwi 07:43
mm:
jest dobrze
26 kwi 07:45