matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Pochodne
Michcio:
1
g(x)=
√
f(x)
+
f(x)
f(x
0
)=0,25 f'(x
0
)=5 Wyznacz pochodną funkcji g w punkcie x
0
25 kwi 10:36
wredulus_pospolitus:
i w czym problem
25 kwi 12:34
wredulus_pospolitus:
1
g(x) =
√
f(x)
+
f(x)
1
1
g'(x) =
*f'(x) −
*f'(x)
2
√
f(x)
(f(x))
2
i podstawiasz
25 kwi 12:35