matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
statystyka matematyczna
mm:
Mam jeszcze jedno zadanko, troche trudniejsze niż tamte 1,1,1,1,1,x−1; wiemy ze średnia to 2. Pytanie znów o x
22 kwi 21:31
M:
1 + 1 + 1 + 1 + 1 + x − 1
= 2 / × 6
6
4 + x = 12 / − 4 x = 8
22 kwi 21:43