Pomocy
Tofinkaaa: Każde z poniższych wyrażeń zapisz jako kwadrat wyrażenia
a) 16a4b6
b) 3 * 153 * 125
c) 8 * 18a4
d) 3*123
e) 32 * 98a4
f) 54 * 96a6
22 kwi 15:12
. :
I problem polega na?
22 kwi 15:16
Tofinkaaa: "Każde z poniższych wyrażeń zapisz jako kwadrat wyrażenia"
22 kwi 15:18
Mila:
a)
16a4b6=42*(a2)2*(b3)2=(4a2*b3)2
b) 3*153*125=3*33*53*53=34*(53)2=(32*53)2
Dalej w podobny sposób .
23 kwi 14:48
an: Czy tu było takie stylowe podziękowanie, coś mi się przewidziało
28 kwi 18:34
Mila:
Owszem, było z wulgaryzmem− zostało usunięte.
28 kwi 20:00