matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Trygo
Milena:
Proszę o pomoc:
tg48
2sin
2
15 +
*sin42 +2cos
2
15
sin48
rozumiem, ze 2sin
2
15+ 2 cos
2
15=2*1
? A pozostała część
21 kwi 13:42
. :
Noooo
tgx
1
Natomiast
=
sinx
cosx
I jeszcze tylko zauwaz i skorzystaj z tego że 48 + 42 = 90
21 kwi 14:15