2ab | ||
√ab ≥ | ||
a+b |
2ab | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
= | = | = | = | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
a+b |
|
|
|
1 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
2 | ||||||||||||||
√ab ≥ | to nierówność między średnimi: geometryczną i harmoniczną, która | |||||||||||||
|
√ab | ||
to a+b≥2√ab / * | ||
a+b |
2ab | ||
√ab ≥ | ||
a+b |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |