matura pochodna
ziemia: na maturze np w zadaniach optymalizacyjnych gdzie jest wykres pochodnej i odnajduje maksimum
lokalne czy ja musze to jakos szczegolowo opisac gdzie rosnie gdzie maleje i czemu tam akurat
minimum lokalne? Bo widze ze czesto w rozwiazaniach rysuja jakies tabelki opisujace przebieg
tej funkcji
14 kwi 12:14
Mieszko I:

Przykład:
f'(x) = −2(x − 5)(x + 3), f'(x) = 0 dla x = −3 lub x = 5
Tabelkę można robić, ale wygodniej jest wykonać taki szkic.
14 kwi 14:54
Dobrawa:
14 kwi 16:05