matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Trygonometria
Kajka:
Proszę o pomoc
https://files.fm/u/typf7faze
12 kwi 20:12
Kokosz:
7
7
tg(γ) = 7, tg(δ) = c,
=
⇒ c = 4
c
4
7
c
a =
√
1 + 49
= 5
√
2
, sin(γ) =
, d =
, sin(δ) =
5
√
2
12 kwi 21:09
Lubawa:
12 kwi 21:51