Parametr
123: Dla jakich wartości parametru funkcja g(x) = |− 1/3 *x2 + 2x + 9| i h(x) = |m| ma dwa
rozwiązania dodatnie.
Powiedziałbym, że sprzeczność lecz nie jest powiedziane, że to są jedyne rozwiązania tego
równania.
Zatem możemy przyjąć np przypadek że ma dwa dodatnie a poza tym ma dwa ujemne?
11 kwi 12:11
Eta:

graficznie
rysując wykresy
g(x) i h(x)=
k=|m|
2 rozw. dodatnie dla |m|=12 ⇒ m .........
2 rozw. dodatnie dla 0<|m|≤0 ⇒ m ......
Odp: .......
11 kwi 13:59
Eta:
Poprawiam chochlika
2................ 0<|m|≤9
11 kwi 14:02
123: no to mam tak samo, czyli trzeba tak przyjąć
11 kwi 14:16